Zenék ének nélküli változatának megkeresése Spotify listáink alapján

Az interneten számtalan nagyszerű slágert hallgathatunk, ha más nem, hát ott van az akár ingyen is beüzemelhető Spotify e célra. A legnépszerűbb előadók legújabb lemezeinek streamelhető változatát is megtaláljuk, szóval hallgathatjuk a kedvenceinket orrvérzésig. De mi van akkor, ha nekünk csak háttérzeneként lenne szükségünk a slágerekre? Például munka, tanulás, vagy egyszerűen olvasás közben sokakat zavar, ha nem csak instrumentális zene szól, hanem énekelnek is a dalban. Nem beszélve a karaoke divatról, ami még mindig erősen tartja magát. Milyen jó is lenne pikk-pakk hozzáférni a kedvencek dalainak énekszólam nélküli változatához a házibulin, hogy jöhessen a közös karaoke. Nos, a zenék ének nélküli változatának megkeresése Spotify listáink alapján is villámgyorsan megoldható. Máris megmutatjuk ennek mikéntjét.

Zenék ének nélküli változatának megkeresése

A Spotify gyűjteménye hatalmas, de nem feltétlenül nagyobb a Youtube-énál. Utóbbin pedig hemzsegnek a karaoke alapnak is megfelelő instrumentális változatok a legújabb slágerekhez is. Csak annyi a bökkenő, hogy elég nagy macera ezeket manuálisa összeszedegetni. De nem is kell. Ha van Spotify fiókunk (akár ingyenes is), akkor csak annyi a dolgunk, hogy összekössük azt a Wordless nevű szolgáltatással. Ez gyakorlatilag egy kattintás, ha már be voltunk jelentkezve egyszer a Spotify webes felületére.

Innentől kezdve a Wordless felajánlja Spotify-os lejátszási listáinkat, s ha választottunk, akkor az azokban található dalokhoz pár perc (ha nem százas lista, akkor egy percen belül) levadássza a Youtube-on azok instrumentális megfelelőit. Csak kattintsunk a Start Playing gombra újdonsült listánk nézőképe alatt és már indul is műsor.

A webes program szépen egymás után játszani kezdi a fellelt dalokat, melyek között természetesen válthatunk is kedvünkre, sőt, a lejátszó rész alatti listában rögtön a kívánt dalra ugorhatunk. Egyszerű és gyors megoldás, sokkal kényelmesebb, mintha magunknak kellene összeszedni a dalok énekszó nélküli változatait.

Ne maradjon le erről sem!