Webes cikkek kényelmesebben: olvasó mód Chrome böngészőhöz

Aki Macet és azon Safarit használ, az valószínűleg egyetért velünk, hogy remek dolog az ún. Reader Mode, avagy “olvasó nézet”. Ez valahogy eddig kimaradt a Chrome-ból, bár néha béta változatokban felbukkan. Mindenesetre aki szeretné, ha lenne olvasó mód Chrome böngészőjében, annak jól jön majd az alábbi ingyenes Chrome kiegészítő.

 

Outline: olvasó mód Chrome böngészőhöz

Az Outline ugyanolyan egyszerűen használható a Chrome Windowsos vagy macOS változatában, mint a Safari saját olvasó nézete. Az elolvasandó cikk megnyitása után egyszerűen csak rákattintunk a Chrome eszköztárán látható Outline gombra, s kis gondolkodás után a rendszer áttördeli a cikket egy sokkal kényelmesebben olvasható, letisztult formára.

Sajnos nem állíthatjuk, hogy az átalakítás villámgyors, de lévén teljesen ingyenes szolgáltatásról van szó, ezt nehéz lenne felróni neki. Ráadásul a végeredmény azért kárpótol minket a pár másodperces várakozásért.

Extraként – ha elvégzünk egy gyors, ingyenes regisztrációt – akár jegyzetelhetünk is az átalakított cikkbe. Csak kijelöljük a szöveget, majd az Annotations gombra kattintva rögtön nekiláthatunk megjegyzéseket fűzni hozzá.

 

Hasonló megoldások, offline olvasáshoz

Ha valaki esetleg egy lépéssel tovább menne az Outline lehetőségeinél, annak javasoljuk korábbi cikkünket, amelyben bemutattunk két érdekes és ingyenes, offline olvasgatást lehetővé tévő szolgáltatást. Ezekkel egyetlen kattintással elraktározhatunk bármilyen, éppen megnyitott online cikket, hogy aztán később az adott szolgáltatás okostelefonos appjában akár offline is elolvassuk a buszon. Ráadásul a cikkeket ugyanúgy áttördelik kényelmesebben olvashatóra, mint az Outline. Érdemes kipróbálni őket.

Aki pedig további Chrome kiegészítőkre vágyakozik, vagy csak szeretné a végletekig kihasználni a népszerű böngésző lehetőségeit, annak javasoljuk korábbi Chrome-os cikkeinket, amelyeket erre a linkre kattintva érhetnek el.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató