Lenyűgöző 4k videók letöltése ingyen, szabad felhasználásra

Visszatérő olvasóink bizonyára ismerik már a szabadon felhasználható tartalmakat felsorakoztató gyűjteményünket. Ebben többek között ingyen letölthető és saját anyagokban is szabadon felhasználható videókat (pontosabban azok letöltését lehetővé tevő oldalakat) is csokorba gyűjtöttünk. Mostanában azonban egyre inkább teret hódítanak a 4k-s videótartalmak, így – bár a gyűjteményben szereplő oldalakon is akadnak már ilyenek szép számmal – arra gondoltunk, hogy mutatunk három oldalt, amelyeken megoldható a 4k videók letöltése ingyen, szabad felhasználásra.

 

4k videók letöltése ingyen, szabad felhasználásra

Az egyik remek, 4k-s videókat felsorakoztató ingyenes gyűjtemény a Dareful. Nem akkor gyűjtemény, mint amit mondjuk a Pixabay vagy a többiek biztosítanak, de cserébe ezek nagyon jó minőségű, ízléses bejátszások, amelyek jól mutathatnak bármely videós összeállításban. A letöltésük ingyenes, felhasználásuk pedig a Creative Commons Attribution 4.0 licenchez kötött, vagyis akár üzleti anyagokban is felhasználhatók, ha feltüntetjük, honnan származnak.

Szintén rengeteg igényes videót találunk 4k felbontásban a MitchMartinez.com oldal 4k szekciójában. Itt már nagyobb a választék is, ráadásul kategóriákba sorolva tudunk válogatni a videók között: állatok, légi felvételek, felhők, természeti felvételek stb. Minden ingyen letölthető, de ha üzleti célra is felhasználnánk, akkor az adott videó melletti License Agreement Form linkre kattintva ki kell töltenünk egy felhasználói szerződést (ez sem kerül semmibe).

Végül következzen egy – talán többek által ismert – gyűjtemény, ahonnan szintén csodás 4k felvételeket: ez a Pixabay. Itt ugyan nem minden videó 4k-s, de számos ilyen felbontású klip található a kollekcióban, amelyek korlátozások nélkül felhasználhatunk. Ráadásul ezek tényleg átválogatott, jó minőségű felvételek.

Ne maradjon le erről sem!