Animoji konvertálás GIF animációvá iPhone X-en

Az Apple iPhone X egyik jópofa újdonsága volt az Animoji, amely az immár hétköznapjaink részét képező emoji őrület tuningolt változata: a készülék különleges arcfelismerő képességére építve a gesztusainkat utánzó animált emojikat kreálhatunk, hogy aztán elküldjük azokat az iOS saját üzenetküldő alkalmazásában. Sajnos az Apple nem hazudtolta meg önmagát és első körben az Animoji figurák használatát kizárólag a rendszer saját üzenetküldő appjára korlátozták. Pedig ezek nagyon jópofán festenének egy Facebook Messenger vagy éppen Skype üzenetben is. Szerencsére azért vannak kiskapuk, például az Animoji konvertálás GIF animációvá, amely azután már több más üzenetküldőben is hasznosítható.

 

Animoji konvertálás GIF animációvá iPhone X-en

A megoldás viszonylag egyszerű, de szükségünk lesz hozzá egy plusz programra, amely nem más, mint Workflow. Ezzel az ingyenes appal hihetetlen mennyiségű “extra funkciót” építhetünk be a rendszerbe, s többek között az Animoji konvertálásban is segíthet nekünk.

  • Első körben tehát telepítsük a Workflow appot, majd indítsuk el és válasszuk a Gallery lehetőséget. Itt érintsük meg a keresés gombot (nagyító ikon) és írjuk be a megjelenő keresőbe az animoji szót.
  • A megjelenő két szkript közül érintsük meg a Convert Animoji To GIF feliratút, majd a megjelenő panelen válasszuk a Get Workflow gombot. Ezzel a kiválasztott modul bekerül a My Workflow gyűjteményünkbe.
  • Ezután indítsuk el az Üzenetek appot és kezdeményezzünk egy szöveges csevegést valamelyik megértőbb ismerősünkkel (kénytelenek leszünk ugyanis üzenetként elküldeni az animációt első körben), vagy még jobb, ha saját magunkat invitáljuk meg (az Üzenetek ezt is engedi, így elbeszélgethetünk magunkkal).
  • Válasszuk ki a kívánt Animoji karaktert, készítsük el vele az üzenetet, majd küldjük el annak rendje és módja szerint.
  • Tartsuk az ujjunkat az elküldött Animoji üzeneten, amíg meg nem jelenik a rendszer helyi menüje. Válasszuk Másolás vagy Mentés menüpontok valamelyikét. Ha az előbbi választjuk, az animáció vágólapra kerül és onnan tudjuk majd hasznosítani. Ha a Mentésre voksolunk, akkor az animációt a rendszer lementi a Fotók alkalmazás gyűjteményébe videóként.

  • Indítsuk el a Workflow appot és válasszuk a korábban beüzemelt Convert Animoji To GIF modult. A megjelenő felületen indítsuk el a folyamatot a Lejátszás gombot megérintve.
  • Válasszuk ki, hol található a konvertálásra szánt Animoji animáció. Ha a Fotók alkalmazásban, akkor Saved To Photos, ha a vágólapon, akkor a Clipboard menüpontra bökjünk. Ekkor a Workflow egy kis munkába kezd, majd megjeleníti az elkészített GIF animációt. Ezt a képernyő jobb felső sarkában látható megosztás gombra kattintva tudjuk menteni tetszőleges helyre (Fotók alkalmazásba, immár videó helyett GIF-ként, az iCloud felhőbe a Mentés a fájlokba opcióval stb.). Ha a Fotók appba mentjük a GIF képet, azt később szinte bármilyen üzenetküldőben vagy levelező appban felhasználhatjuk a telefonon.

A GIF formátumra konvertálással az üzenet hangja sajnos elveszik, GIF-ként már csak az animációt tarthatjuk meg. Azt viszont könnyedén felhasználhatjuk a népszerű chat programokban, vagy olyan levelező alkalmazásokban, amelyek támogatják ezt a formátumot beágyazva is, nem csak sima csatolmányként küldik tovább.

Az nincs kizárva, hogy az Apple a későbbiekben bármilyen appból elérhetővé teszi az Animoji használatot, de egyelőre ez tűnik a legjárhatóbb útnak, ha animált GIF formátumban szeretnénk viszontlátni rókaként vagy éppen sz@rkupacként (már elnézést) vágott grimaszainkat.

Az iPhone X tesztekhez és tippekhez a tesztkészüléket a Telekom biztosította számunkra.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató