Professzionális e-mail szerkesztő program, új megközelítésben

Oldalunkon korábban már bemutattuk a Mail Designer 3 elnevezésű e-mail szerkesztő alkalmazást, amely nemrégiben teljesen újjászületett. A Macen használható, amúgy nagyon sokoldalú szoftver a macOS High Sierra megjelenésekor nem kapott önálló frissítést, így akik a 3.5-ös vagy korábbi verziókat használják, nem tudják az új rendszerhez igazítani azt, márpedig – hála a macOS High Sierra motorház alatti változásainak -, az új rendszeren ez a változat használhatatlanná vált. A fejlesztők azonban egy huszáros vágással nem oldották meg ezt a gondot, inkább teljesen új, a mostanában egyre terjedő előfizetős rendszerre váltottak, és a High Sierra kompatibilis Mail Designer 365 már csak így elérhető (külön, céges frissítés egyébként vásárolható a 3.5-ös verzióhoz, de ingyen nem tudjuk tovább használni, ha rendszert frissítettünk). Nem feltétlenül szimpatikus lépés, de ez önmagában még nem von le a szoftver érdemeiből: a Mail Deisgner 365 továbbra is az egyik legjobb e-mail szerkesztő program.

Mail Designer 365: előfizetéses e-mail szerkesztő program

A Mail Designer 365 upgrade előfizetése egyébként nem olyan szörnyűségesen nagy összeg, a Small Business csomagra 50 dollárért fizethetünk elő, de jóval többet nyújtó Business verzió is csak 70 dollárt kóstál. Ha azt vesszük, hogy ezért cserébe egy professzionális eszközt kapunk, amelyben villámgyorsan készíthetünk – sablonokkal, de akár a nulláról is – modern, reszponzív, minden e-mail kliensben (asztali rendszereken, mobilokon, okosórákon, webes felületeken) rendesen megjelenő edm- vagy hírleveleket, akkor be kell látni, hogy a program hamar visszatermelheti az árát.

Ha korábban nem rendelkeztünk Mail Designer 3 verzióval, akkor a Small Business csomag 100, a Business pedig 180 dollártba kerül.

Megszokott külső, tuningolt belső

Pénzünkért továbbra is a megszokot minőséget kapjuk. Nagyon újratanulni sem kell a szoftver használatát, mert a Mail Designer 365 nagyjából megörökölte elődje külsejét és felépítését. A motorház alatt persze keményen átdolgozták, hogy kompatibilis legyen a High Sierra rendszer megváltozott Safari motorjával és egyéb apró módosításaival, de ez kevésbé látványos újítás, mint a sok új sablon és a levelek készítéséhez felhasználható, jelentősen kibővített grafikai elem gyűjtemény.

Természetesen továbbra is készíthetünk reszponzív leveleket, vagyis a modulokból felépülő e-mail automatikusan alakulhat az adott kijelző méreteihez, felbontásához. Ezt ellenőrizhetjük a programon belül is. Arra is van lehetőség, hogy a modulok (szövegdobozok, képek stb.) tartalma és mérete ne minden esetben alakuljon automatikusan a méretekhez, hanem mi magunk határozhassuk meg egy-egy elemnél, hogy miként módosuljon, mondjuk az asztali változathoz képest egy okostelefon képernyőjén.

A Mail Designer levéltervező felülete páratlan, akár offline, akár online konkurensekkel hasonlítjuk össze. Gyors, egyszerűen használható, teljesen testreszabható. A levelek a végére pont úgy fognak kinézni, ahogy mi azt elterveztük, és nem csak a szerkesztőben, hanem a különböző levelező szoftverekben is. A tesztelés is egyszerű, hiszen közvetlenül a programból küldhetjük ki a teszt leveleket. Ha minden rendben, egy halom exportálási lehetőségünk van: átdobhatjuk a kész anyagot egyszerűen a macOS Mail alkalmazásába, hogy onnan küldjük ki, de feltölthetjük azonnal különféle online szolgáltatásokba (például Mailchimp), vagy exportálhatjuk HTML-ként, és felhasználhatjuk a saját rendszerünkben (mondjuk Webgalamb, vagy céges CRM rendszerek).

A program emellett kényeztet minket integrált képszerkesztővel (nem Photoshop, de fotók gyors átalakításához megteszi), a rengeteg felhasználható objektum, animált és statikus grafikai elem pedig biztosítja, hogy ne nagyon legyen szükség külső képszerkesztőben való munkára, vagy clipartok böngészésére. Egyszerűen minden ott van a kezünk ügyében.

A Mail Designer 365 tehát továbbra is egy kiváló e-mail szerkesztő, s ha eltekintünk attól a nem túl elegáns megoldástól, hogy pusztán egy rendszerfrissítés miatt kell a programból új verziót vásárolni, akkor elégedetten dőlhetünk hátra, hiszen az upgrade még így előfizetéses rendszerben sem elrugaszkodottan drága, s mivel évente úgyis kijönne újabb verzió, így legalább az előfizetési idő alatt biztosan mindig a legfrissebb változattal dolgozhatunk. Márpedig a Mail Designer 365 komoly munkaeszköz, amelyet képtelenség kihagynia annak, aki komolyan foglalkozik edm-ek és hírlevelek gyártásával. Egyetlen gond van vele: még mindig nincs belőle windowsos verzió.

Ne maradjon le erről sem!