Automatikus iPhone backup wifi kapcsolattal is, ingyen

Korábban részletes tesztet írtunk az iMazing 2 alkalmazásról, amely Windowson és macOS alatt egyaránt tökéletes megoldás lehet, hogy egy iPhone tartalmáról teljes biztonsági mentést készítsünk, illetve menedzselhessük a készülék minden adatát, beleértve a címjegyzéket, sms-eket, hívásjegyzéket stb. Kifejezetten kényelmes, átlátható alkalmazás, amellyel valóban egyszerűen menedzselhetők az iPhone-on tárolt anyagok.

iMazing Mini: automatikus iPhone backup wifi kapcsolaton keresztül

A készítők most nekiláttak egy ingyenes verzió készítésének is, amely szintén mindkét platformon elérhető lesz. A jelenleg béta állapotban lévő iMazing Mini ugyan nem tud majd annyit, mint fizetős társa, de önállóan is használható lesz biztonsági mentések készítésére és visszaállítására. Belenézni, menedzselni a mentett anyagokat nem tudunk majd, csak ha megvásároljuk az iMazing 2 alkalmazást utólag, illetve az iMazing Mini eleve része lesz az iMazing 2-nek.

A dolog kevésbé bonyolult, mint aminek tűnik: ha valakinek elég egy ingyenes, akár automatikus – wifin és USB-n keresztül – biztonsági mentések készítésére is alkalmas kis alkalmazás, annak bőven megteszi majd az ingyenes iMazing Mini. Aki bele is nézne az elkészült biztonsági mentésekbe, annak a fizetős verzió lesz a jobb választás.

Az iMazing Mini, tehát USB-n csatlakoztatott, vagy a gépünkkel azonos wifi hálózatba csatlakozó iPhone adatait képes menteni. A mentett anyagokat akár titkosított formában is tárolhatjuk, ez esetben a címjegyzék, sms-ek, adatok, fotók, zenék stb. mellett a jelszavakat, és egészségügyi adatainkat is lementi a program. A biztonsági mentések gyakoriságát, típusát (teljes, növekményes stb.) mi állíthatjuk be, ahogy a célmeghajtót (menthetünk akár külső merevlemezre is), illetve a biztonsági mentések megőrzésének maximális idejét is mi szabjuk meg. Praktikus, egyszerű, automatizálható. Kell ennél több?

Mint a bevezetőben is említettük, a program jelenleg béta verziós, egyelőre a maces változat tölthető le, de hamarosan érkezik a Windows változat is. Ha valakinek nincs türelme bevárni a végleges változatot, az már most letöltheti a bétát. Az iMazing Mini már megjelenésekor iOS 11 kompatibilis lesz, így tudjuk majd használni az ősszel érkező új iOS rendszert futtató készülékekkel is. Használata teljesen ingyenes, még regisztrálnunk sem kell hozzá sehol.

Ne maradjon le erről sem!