Weboldalak változásainak követése egyszerűen és ingyen

Azzal, hogy a blogok, híroldalak friss anyagainak megjelenéséről könnyedén értesülhetünk RSS-ben, valószínűleg sokan tisztában vannak. De mi a helyzet a “statikus” oldalakkal, például egy-egy termék vagy szolgáltatás online megjelenésével? Ezek változásairól miként szerezhetünk tudomást anélkül, hogy naponta rá kellene nézni az adott oldalakra? Szerencsére, mint annyi minden más, a weboldalak változásainak követése is egyszerűen megoldható.

 

Weboldalak változásainak követése, Chrome plug-innel

Nem ez lesz az első Chrome plug-in, amelyet bemutatunk, akad belőlük szép számmal a korábbi cikkeinkben, hiszen rengeteg feladatot meg lehet oldani velük (bár arra azért érdemes odafigyelni, hogy ne terheljük túl a Chrome-ot). A Visualping mindenesetre kihagyhatatlan darab, ha akad néhány weboldal, amelyek változásairól szeretnénk mindig időben értesülni, de nem óhajtunk emiatt naponta, vagy hetente rájuk nézni.

Használata nagyon egyszerű: miután telepítettük a plug-int, át kell esnünk egy gyors és ingyenes regisztráción, majd szépen beállítani, hogy mely weboldalakat szeretnénk nyomon követni, milyen gyakorisággal vagyunk kíváncsiak a változásokra, s milyen mértékű módosítás esetén értesítsen minket a program arról, hogy valami módosult a kérdéses oldalakon.

Az ingyenes változatban 62 ellenőrzés áll rendelkezésünkre. Ezt szépen be lehet osztani, hiszen ha egy oldalt minden nap ellenőriznénk, még akkor is marad nagyjából 31 további kredit egy másikra. De ha inkább beérjük több oldal esetében, heti vagy akár kétheti ellenőrzéssel, akkor imigyen tudunk gazdálkodni a rendelkezésre álló ellenőrzésekkel. Teszteléshez tökéletes, ha bejön a dolog, később bármikor előfizethetünk, de ha csak néhány oldalról van szó, s azokat is elég hetente egyszer ellenőrizni, akkor bőven futja a 62 ingyenes lehetőségből.

A változásokról értesítéseket kapunk, de a Visualping admin felületén is láthatunk összesítéseket, illetve itt módosíthatjuk is a beállításainkat.

Egyszerűen használható, jól működik, és leveszi a vállunkról a terhet, hogy folyamatosan figyelnünk kelljen weboldalakat. Ha erre van szükségünk, feltétlenül érdemes kipróbálni!

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató