Remixvideo: látvány és zene, teljes összhangban

Nem is olyan régen írtunk egy remek kis remix alkalmazásról, amely Windowson, macOS-en, Androidon és iOS-en egyaránt használható. A Remixlive kezdőktől a profi DJ-kig bárkinek jó választás lehet, akár élő fellépésen, akár arra, hogy felvételt készítsen házilag. Egyszerűen használható, mégis nagyon sokoldalú és hatékony alkalmazás. Nemrég megszületett azonban a testvére is, amelyik szintén alkalmas remixek készítésére, bár egy kicsit más oldalról közelít: zenei videókat kreálhatunk vele.

 

Remixvideo: látványos zenés videók, pár mozdulattal

A Remixvideo egyelőre csak macOS verzióban készült el, de gőzerővel dolgoznak a Windows változaton is. Akit érdekel, már most csatlakozhat a béta programhoz és tesztelheti Windowson is a szoftvert. Bár első ránézésre pont úgy fest, mint a Remixlive, ezúttal nem a zenei remixek készítése a cél, hanem az, hogy dalainkat látványos videókkal dobjuk fel.

A Remixvideo 72 látványos, tetszőlegesen skálázható videót tartalmaz (404p, 720p és 1080p változatokban), amelyeket hozzáalakíthatunk a zene üteméhez, illetve úgy keverhetünk, ahogy éppen a fantáziánk diktálja. Kapunk jópár video effektet és néhány előre linkelt hangmintát is. Utóbbiakat természetesen cserélhetjük a sajátjainkra, de arra, hogy megismerkedjünk a program lehetőségeivel, tökéletesek. A 18 látványos video FX segítségével igencsak fel tudjuk dobni a látványt, ezeket menet közben tudjuk testreszabni. A 12 integrált generátor pedig kifejezetten az adott zene ritmusához igazodó látványt képes előállítani.

Minden jellemző változtatható menet közben, a videók között pedig akár a képernyőn, akár egy csatlakoztatott MIDI pad segítségével is válthatunk. A készülő anyagot rögzíthetjük és a végén saját videóként exportáhatjuk, sőt, közvetlenül a programból oszthatjuk meg a Youtube vagy Dailymotion videomegosztókon.

Természetesen keverhetjük a dolgokat saját felvételekkel is, a program AVI, MOV, MP! vagy MPEG fájlokat képes importálni, így saját klip részleteket is felhasználhatunk, vegyítve a Remixvideo effektjeivel és videóival. A végeredmény rendkívül látványos lesz. Emellett akár más, Syphon kompatibilis alkalmazásokba is exportálhatunk (amilyen például a MadMapper).

Érdekesség, hogy a Remixvideo használható a VST/AU plug-inként is, illetve van Ableton link üzemmódja is.

Mindent egybevetve a Remixvideo kifejezetten praktikus eszköz, ha dalainkat szeretnénk egy kicsit megtámogatni a látvány oldaláról is. A rácshálós elrendezés rendkívül kényelmesnek bizonyul ebben az esetben is, gyorsan, tökéletes időzítéssel tudunk váltani a videók és az effektek között. A MIDI csatlakozásnak köszönhetően használhatjuk kedvenc hardver eszközeinkkel (ha támogatottak), a VST/AU plug-in üzemmód pedig remek lehetőség, hogy integráljuk az egész szoftvert a megszokott munkafelületünkre.

A program teljes ára elvileg 199 dollár, de jelenleg bevezető áron lehet megvásárolni, 99 dollárért. Mivel ez nem kis összeg, így örömteli, hogy a Remixvideo Maces változatából van 15 napos próbaverzió, a készülő windowsos változatot pedig egyelőre bétaként tesztelheti bárki, akinek megtetszett a video-remix témakör.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató