Apple Clips: videós élménybeszámolók készítése iPhone-on

Az Apple iMovie iOS változata kiváló megoldás arra, hogy akár komplett kisfilmeket is összevágjunk az iPhone-on vagy éppen az iPaden. De mi van akkor, ha nincs időnk Spielberges beállításokkal vacakolni és amúgy is inkább egy mókás, látványos kis videót akarunk csak összedobni valamelyik közösségi oldalra? Nos, erre szolgál a napokban debütált Apple Clips, amely egy teljesen új alkalmazás az Apple tavaszi újdonságai között.

 

Apple Clips: látványos videós élménybeszámolók

Az Apple Clips egy kifejezetten minimalista megközelítésű videoszerkesztő alkalmazás. Első körben el kell készítenünk összeállításunk alapjait: a Hold to record gombot nyomva tartva rögzíthetünk a programban videót az előlapi vagy hátlapi kamerával egyaránt. De fotózhatunk is, vagy beválogathatunk már kész felvételeket az összeállításba a Fotók appból.

A videofelvételeknél lehetőségünk van animált szövegek megjelenítésére is, így ha felvétel közben bármit mondunk, a program szépen átalakítja azt írott szöveggé (magyarul is) és az általunk választott módon megjeleníti a képen.

Emellett minden jelenetet átalakíthatunk különféle szűrők használatával, egyetlen mozdulattal. Ha még ez sem lenne elég, akkor hangulatjelet, órát, dátumot, képregény stílusú feliratokat hajigálhatunk a képre. De akadnak még főcímek is, amelyeket használhatunk (átvezetőnek is két jelent között), s ha úgy akarjuk, a program tud automatikusan a videónk hosszához passzoló zenét is beilleszteni.

Így a végére egy igen látványos, profi kivitelezésű kis videós összeállítást dobhatunk össze, amelyet menthetünk a telefonra videóként, vagy akár azonnal megoszthatunk másokkal üzenetekben, vagy közösségi oldalakon.

Szóval mostantól egy születésnapi köszöntés, egy villám üzenet a nagyiknak az unokáról, vagy éppen egy vicces helyzet megosztása a barátokkal, ismerősökkel gyakorlatilag pár mozdulat. Érdemes kipróbálni ezt a kis programot! Vesztenivalónk nincs, hiszen teljesen ingyen tölthető le az App Store-ból.

Ne maradjon le erről sem!