Folyamatok automatizálása a Chrome böngészőben

Unalmas mindig ugyanazokat a köröket lefutni a böngészőben? Napi szinten kell azonos folyamatokon végigjutnunk? Akkor érdemes megismerkedni ezzel a jópofa kiegészítővel, amelynek segítségével egészen egyszerűen megoldható a folyamatok automatizálása a Chrome böngészőben.

 

Folyamatok automatizálása a Chrome-ban

A Wildfire kicsit olyan, mintha a macOS Automator funkciójának lenne a Chrome-os átirata. Segítségével pillanatok alatt megoldható az ismétlődő folyamatok automatizálása Chrome-ban. Ehhez nem kell mást tennünk, mint telepíteni a plug-in a Chrome Web Store-ból (ingyenes), majd az eszköztáron megjelenő ikonra kattintva a Start Recording gombot választani. Ezzel elindul a felvétel, mi pedig végighaladhatunk a kérdéses folyamaton, elképzeléseink szerint. Ha megvagyunk, ugyanitt leállíthatjuk a felvételt a Stop Recording gombra kattintva, s máris a Wildfire Dashboard felületén találjuk magunkat, ahol folyamatábrán követhetjük végig, mit csináltunk a böngészőben. Ez így önmagában persze nem annyira vonzó, na de a folyamatábra alapján a Wildfire képes újra végigmenni az összes lépésen. Így ha ugyanazt a feladatsort kell ismételgetnünk minden nap, akkor ezentúl ezt teljesen automatizálhatjuk. Egy kattintás a Play gombra és a Chrome végigcsinálja helyettünk a teljes folyamatot.

A munkafolyamatok exportálhatók és később bármikor újra megnyithatók, így akár több feladatot is automatizálhatunk ezzel a módszerrel. A folyamaton belül a program figyeli, hogy mit csinálunk az adott oldalakon (görgetés, kattintás stb.), de azt is megjegyzi, ha új böngésző fület nyitunk, átváltunk, vagy hasonló “cselekhez” folyamodunk. Lelkesen felügyeli minden mozdulatunkat.

Érdekesség, hogy a végeredmény utólag átszerkeszthető, ha úgy érezzük, valami kimaradt. Kiegészíthetjük lépésekkel, vagy törölhetjük, ami szerintünk nem kell majd. Így egy tökéletesen testreszabott, automatizált munkafolyamatot kapunk. Praktikus, egyszerű, ingyenes. Kell ennél több?

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató