Csoportos nyomtatás: több kép és dokumentum nyomtatása egy lépésben

Nincs is annál borzasztóbb, mint amikor neki kellene állnunk kinyomtatni több Word dokumentumot, Excel táblát, hozzájuk néhány képet, fotót, PDF-et, s mindez természetesen külön fájlokban sorakozik a gépben. De nincs semmi vész, itt van rögvest egy olyan ingyenes program, amellyel simán megoldható a csoportos nyomtatás Windowsban.

 

Print Conductor: csoportos nyomtatás

A Print Conductor felülete ugyan inkább a Windows 10-hez igazodik, de ettől még használhatjuk akár Windows 7, Vista, vagy akár XP alatt is. Bár nagyon reméljük, hogy az XP és Vista már nem sokaknál fut napi szinten, legfeljebb nosztalgiából, virtuális gépben… De most nem is ez a lényeg, hanem a csoportos nyomtatás lehetősége: vagyis az, hogy egyetlen lépésben tudjuk elindítani több dokumentum, kép, grafika kinyomtatását, akkor is, ha külön fájlban tároljuk azokat.

A programból van fizetős és ingyenes verzió egyaránt. Mi az ingyenes vettük górcső alá, s nem volt vele különösebb problémánk (nem is igazán van különbség a kettő között funkciók tekintetében, viszont az ingyenest kereskedelmi célokra nem használhatjuk, illetve az ingyenes változat egy extra oldalt is nyomtat, amely erre hívja fel a figyelmünket). Különféle dokumentumok (Word, Excel, PDF) és képek (JPG, TIFF stb.) csoportos kinyomtatásához tökéletesen megfelel, ráadásul a felülete akár magyar nyelvre is beállítható.

Használni egyébként nagyon egyszerűen lehet a programot: csak rádobáljuk a listára a nyomtatandó fájlokat (Word dokumentumok, Excel táblák, PDF dokumentumok, JPG vagy TIFF képfájlok stb.) és mappákat és aztán kattintunk a Nyomtatás indítása gombra. Ennyi! Bár szerintünk nem is nagyon lenne értelme ezt tovább bonyolítani. Éppen ez az egyszerűség a Print Conductor csábereje.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató