Acer Predator 21 X: az ívelt képernyős laptop

Idén érkezik az Acer sokak által várt Predator 21 X gamer laptopja, különleges, ívelt kijelzővel. Ez a notebook kifejezetten játékokhoz lett optimalizálva, így a teljesítményére nem lehet panasz: dupla SLI NVIDIA GeForce GTX 1080 grafikus kártyát kapott, ehhez túlhajtható hetedik generációs Intel Core i7-7820HK processzort társított a gyártó a lenyűgöző teljesítmény elérése érdekében.

Ahhoz, hogy ez a félelmetes erő megkapja a megfelelő hátteret, nem kevesebb, mint 64 GB DDR4-2400 RAM került a fedél tokozás alá, akár négy 512GB-s SSD RAID 0 konfiggal kiegészítve (2 NVMe PCie SSD, ötször gyorsabb technológiával, mint a SATA SSD-k), valamint egy 7200 RPM-es HDD-vel, 1TB kapacitással. A Killer DoubleShot Pro technológia lehetővé teszi, hogy a leggyorsabb hálózati kapcsolódást kapjuk (Ethernet vagy vezetéknélküli). A Thunderbolt 3-nak köszönhetően az USB-C aljzatok sebessége elérheti a 40 Gbps-t.

A masszív játék közben keletkező felesleges hő elvezetését sem akárhogy oldották meg: az eszköz 5 rendszerventilátorral rendelkezik (beleértve 3 ultravékony Aeroblade fém ventilátort), valamint felsorakoztat 9 hőelvezető csövet is. Ehhez még hozzájön az Acer Dust Defender is, amely automatikusan eltávolítja a keletkezett port, így optimalizálva a hűtés hatékonyságát, valamint az Acer CoolBoost appja, mellyel a ventilátorok fordulatszámát állíthatjuk manuálisan erőteljes használat közben.

További hasznos cikkek

A világ első ívelt kijelzős notebookja 21 col képátlós IPS panelt kapott, 2560×1080 maximális felbontással, 120 Hz képfrissítési értékkel. Lenyűgöző játékélményt ígér, beleértve a szemkövető technológia minden pozitívumát is (Tobii). Új szintekre helyezhető tehát a játékélmény, a fent említett szemkövetés révén könnyebben azonosítható az ellenség, könnyebben bújhatunk fedezékbe a játékokban. Már 45 cím támogatja is a technológiát, mint például az Elite Dangerous, vagy a Deus Ex: Mankind Divided, vagy a Watch Dogs 2. Az ívelt kijelző támogatja az NVIDIA G-SYNC technológiáját is.

Teljes méretű mechanikus billentyűzetet is kapunk, Cherry MX Brown kapcsolókkal, ezek mindegyike külön programozható háttérvilágítással rendelkezik, akár 16.7 millió színárnyalattal. A felhasználók kicserélhetik igény szerint a W, A, S, D billentyűket a mellékelt készlet segítségével. Egyedi keypad is van, amely precíziós érintőpaddá is alakítható.

Ahhoz, hogy az akció életre keljen, a Predator 21 X új fejlesztésű 3 utas (magas, középmagas, mélynyomó) hangrendszert kapott. Összes 4 hangszóróval (2 magas, 2 középmagas), valamint 2 mélynyomóval let ellátva.

Az Acer PredatorSense szoftvernek köszönhetően a rendszer működésének testreszabását egyetlen felületen oldhatjuk meg: a túlhúzás, fények beállítása, ventilator kontroll is innen vezérelhető. A mellékelt Gamecaster szoftver kimondottan könnyűvé varázsolja a képrögzítést-sugárzást a gamerek számára, de akár élőben szerkeszthetik is a Twitch illetve YouTube streameket.

A billentyűzet alatt jobbra található az a fémes kialakítású panel, amely révén hozzáférhetünk a RAM modulokhoz és egy 2.5-ös HDD-hez. A notebook egy kék sárkány szimbólummal kerül szállításra, mely 24 grafikából kombinálható, 13 nemzet zászlójával, 3 név megjelenítésével. Extra érdekesség, hogy az első 300 notebook sorszámozott, limitált szériában készül.

Ne maradjon le erről sem!