Webes Skype: csevegés regisztráció és telepítés nélkül

Így az ünnepek közeledtével, de természetesen a hétköznapok rohanásában is, jól jöhet egy platform, ahol beszélhetünk ismerőseinkkel, távoli rokonainkkal. A Messenger vagy a Skype tökéletes eszközök erre a célra: regisztrálunk, megkeressük az ismerősöket és már cseveghetünk is.

De mi van akkor, ha nekünk csak átmenetileg kellene elérhetőnek lennünk, ám akkor éppen villámgyorsan? Esetleg valaki mindenáron Skype-on akar beszélni velünk, de mi a Messengerre esküszünk és eszünk ágában sincs egyetlen beszélgetés miatt telepíteni a Skype-ot és regisztrálni egy felhasználói fiókot?

Nos, ilyen – és hasonló – esetekben vehetjük hasznát a Skype online, átmenetileg használható változatának.

 

Webes Skype, regisztráció és telepítés nélkül

A Skype egyik érdekes szolgáltatása, hogy a Skype.com oldalt meglátogatva és ott a Start a conversation gombra kattintva akár regisztráció és telepítés nélkül is nekiláthatunk csevegni.

Miután a gombra kattintunk, választanunk kell egy tetszőleges nevet, amit majd a csevegőpartnereink látnak.

Ha ez megvan, indulhat a party: a kapott publikus linkünket megoszthatjuk bárkivel, akinek éppen cseverészni támadt kedve velünk (egyszerűen kattintsunk a Copy link feliratra, így a link a Vágólapra kerül, ahonnan a Ctrl + V (Macen CMD + V) billentyűkombinációval beilleszthetjük például egy e-mailbe és elküldhetjük bárkinek, aki telepített Skype-on szeretne minket elérni. Az ő dolga csak annyi, hogy kattint a linkre és már lát is minket.

A webes Skype remekül működik, videócseveghetünk vagy csetelhetünk, ki, mit szeretne. Egy valamit viszont tudnunk kell: a regisztráció nélküli Skype elérésünk csak 24 órán keresztül él, utána automatikusan törlik az elérést és vele a beszélgetéseinket is.

Ne maradjon le erről sem!