Kiváló és ingyenes letöltésmenedzser a Chrome-hoz

Bár a Chrome letöltésvezérlője nem nevezhető rossznak, azért azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy bőven akadnak hiányosságai.

Ezeket pótolhatjuk a Chrono Download Manager nevű beépülővel, amely telepítése után átveszi a fájlok letöltésének menedzselését a Chrome-tól és azt kell mondanunk, jóval ügyesebben teszi a dolgát, mint az eredeti.

Ettől kezdve, ha elindítunk egy letöltést (rákattintunk egy fájl linkjére a böngészőben), a plug-in intézi a feladatot, aminek egyik előnye, hogy leállíthatjuk azt bármikor és később onnan folytathatjuk, ahol abbamaradt. De ennél azért többet is tud.

 

Chrome letöltésmenedzser: mindig kéznél

A Chrono Download Managert az URL sáv melletti kis ikonjára kattintva érhetjük el. Itt láthatjuk a korábbi és aktuális letöltések listáját. Ezeket kezelhetjük egyesével vagy akár csoportosan is, így például a letöltések leállítását akár egyetlen kattintással is megoldhatjuk. Minden egyes letöltésről részletes leírást kapunk, amiből a forrás szervereken kívül kiderül a pontos méret, a saccolt letöltési idő, s megannyi más adat.

Ha megnyitjuk a letöltés menedzser felületet, további extrákhoz jutunk, például kategóriákba csoportosítva is láthatjuk a letöltött dolgokat. Ugyancsak itt, a + jelre kattintva adhatunk hozzá új letöltést, vagy letöltéseket a feladatlistához. Utóbbi esetben azt is megtehetjük, hogy a vágólapra egyszerre több linket másolunk és azokat illesztjük itt be, egyetlen mozdulattal.

Ha így teszünk, az összes beillesztett linkről megkezdődik a letöltés (a párhuzamos letöltések száma tetszőlegesen beállítható, ha spórolni szeretnénk a sávszélességgel).

További érdekesség a letöltési lista jobb felső sarkában látható nagyító ikonra kattintva elérhető Sniffer funkció. Ennek segítségével automatikusan listába szedi nekünk a program az éppen megnyitott weboldal összes letölthető elemét. Csak ki kell jelölnünk őket és már tölthetjük is le mindet, egyetlen mozdulattal. Lehetőségünk van arra is, hogy például csak a képfájlokat jelöljük ki egy kattintással és így csak azokat töltsük le az oldalról.

Mindent egybevetve a Chrono Download Manager nagyon praktikus, jól használható Chrome kiegészítő. Ha gyakran töltünk fel fájlokat, képeket az internetről, érdemes próbára tenni, hiszen teljesen ingyenes.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató