Fekete-fehér fotók színezése automatikusan, online

Az interneten keringve számtalan érdekes szolgáltatásba botlik az ember. Akad közöttük olyan is, amelyik a mindennapi életben nyújthat segítséget, de vannak alkalmi használatra szánt megoldások is. Ezúttal az utóbbira mutatunk most egy remek példát.

Fekete-fehér fotók automatikus színezése

Ha vannak régi, fekete-fehér fotóink és szeretnénk belőlük színes változatot készíteni, több lehetőségünk is van, ám ezek elég “melósak” lehetnek. Nevezetesen a Photoshopban, vagy más képszerkesztőben is átszínezhetjük a fotókat, de ebben az esetben természetesen mindent nekünk kell kidolgoznunk, aprólékosan, hosszas pepecseléssel.

fekete-feher-fotobol-szines-2

Ha ennél gyorsabb és egyszerűbb megoldásra vágyunk, érdemes egy próbát tenni az Algorithmia Colorize Photos szolgáltatással. Ezen az oldalon pillanatok alatt elkészíthetjük a színes fotót a fekete-fehér eredetiből, teljesen automatikusan.
A végeredmény minősége változó, azt sajnos nem állíthatjuk, hogy az algoritmus tökéletesen oldja meg a feladatot minden fotóval, ellenben néha döbbenetesen ügyes. Előre nem nagyon lehet megjósolni, így hát kísérletezni kell.

Az oldal elsősorban fejlesztőknek szól, így az átlagfelhasználók nincsenek teljesen elkényeztetve, legalábbis a képfeltöltést illetően. Jelenleg sajnos csak URL alapján adhatjuk meg az átalakítandó képet, így a feldolgozás előtt érdemes feltölteni azt valamilyen online képmegosztóra (például kepfeltoltes.hu vagy postimg.org) és az ott létrehozható közvetlen linket használni.
Az átalakított fotót PNG formátumban tölthetjük le az oldalról, a jobb alsó sarkában egy visszafogott vízjellel.
Mindent egybevetve az Algorithmia Colorize Photos kifejezetten ígéretes, de korántsem tökéletes megoldás. Viszont ha szeretnénk megúszni az elhúzódó színezgetést, egy próbát megér. Ráadásul a fejlesztők saját alkalmazásaikban is hasznosíthatják a funkciót szolgáltatás API-ját felhasználva.

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató