Készítsünk PDF-et bármilyen programban Windowson

A PDF igen elterjedt formátum, amely kiváló választás, ha például egy dokumentumot úgy szeretnénk megosztani másokkal, hogy bármilyen rendszeren pontosan úgy jelenjen meg, mintha – akár színesben – kinyomtattuk volna a saját gépünkön.
PDF fájlokat létrehozni OS X alatt gyerekjáték, hiszen a rendszer alapból támogatja ezt a formátumot, a nyomtató panelen nyomtatás helyett választhatjuk a PDF-be mentés lehetőségét is, akkor is, ha az adott program amúgy nem tudna mit kezdeni a PDF készítés feladatával.
De mit tehetünk Windowson, ha olyan programot használunk, amelyik nem képes PDF-be exportálni? Természetesen van megoldás.

Doro PDF Writer

A Doro PDF Writer nevű alkalmazás például kitűnő választás e feladatra. Ha telepítjük, onnantól kezdve bármilyen, nyomtatásra képes alkalmazásból tudunk PDF-et gyártani, mivel egyszerű Windows nyomtatóként bárhol kiválasztható. Miután megadtuk, hogy a Doro PDF Writer legyen a nyomtató, a szokott módon megkezdhetjük a nyomtatást, ám ekkor megjelenik egy új párbeszédablak, amelyben megadhatjuk leendő PDF-ünk alap jellemzőit (cím, szerző stb.), illetve akár a biztonsági opciókat is (jelszavas védelem, szövegmásolás tiltása, nyomtatás tiltása stb.).

Ha ezzel megvagyunk, máris készülhet a végleges PDF dokumentum, amelyet azonnal megtekinthetünk a rendszer alapértelmezett PDF olvasó alkalmazásával.
Egyszerű, praktikus és ellentétben az amúgy szintén sokoldalú és ingyenes PDF Creatorral, ezt egyelőre nem pakolták tele adware funkciókkal. Szóval ha PDF-et szeretnénk kreálni bármilyen nyomtatásra képes Windows alkalmazásból, érdemes kipróbálni a Doro PDF Writert.

Ne maradjon le erről sem!