Ingyenes online vektoros rajzprogram, modern köntösben

Bár az Adobe Illustratort vagy a Affinity Designert nehéz lepipálni, de azért van két olyan fegyvertény, melyekkel előnyre lehet szert tenni velük szemben: ha a konkurens ingyenes és telepítés nélkül működik bármilyen rendszeren. Van ilyen? Naná!

 

Online vektoros rajzprogram

A Gravit például megfelel e kritériumoknak, vagyis online (telepítés nélkül használható a böngészőben) és ingyenes, megfejelve a dolgot azzal, hogy még az eszköztára is igen bőséges. Sőt, azt kell mondjuk, döbbenetesen jó a program!
Egy gyors ingyenes regisztrációt követően azonnal elkezdhetünk dolgozni benne. Elsőként kiválaszthatjuk, mekkora vásznon dolgoznánk, ami azért érdekes itt, mert szinte minden népszerű szolgáltatáshoz egy kattintással állíthatjuk be a képméretet: Facebook vagy Youtube fejléc, e-book borító, különféle okostelefon típusok stb. Ez a gond tehát máris letudva, amikor elkezdünk dolgozni.


Ha pedig megismerkedünk az eszköztárral, meglepve fogjuk tapasztalni, hogy mennyi mindent tud a Gravit. Gyakorlatilag mindent megtalálunk benne, ami egy profi vektorgrafikus szoftvertől elvárható.
Rétegkezeléstől a különféle rajzeszközökig, elrendezési és formázási lehetőségekig minden megvan, kiegészítve beilleszthető ikonokkal és cliparttal.
Anyagainkat menthetjük a szerverre (ezért is szükséges a regisztráció), a végeredmény pedig JPG és PNG képként, vagy SVG fájlként menthető. Utóbbi előnye, hogy később akár offline, egy másik programban is folytathatjuk a szerkesztését.


A Gravit sokoldalú, ingyenes és még csak telepítenünk sem kell semmit a használatához. Ha gyorsan kell összeraknunk egy webes grafikát, elsőrangú megoldás. De komolyabb feladatokat is megoldhatunk vele, ha nincs kéznél valamelyik profi szoftver.

Ne maradjon le erről sem!