Profi PDF dokumentumok készítése egyszerűen, telepítés nélkül

Egyre többen tesznek letölthetővé vagy mellékelnek e-mailben ízléses PDF dokumentumokat, melyekben részletesen bemutatják termékeiket, szolgáltatásikat. A PDF formátum praktikus választás e célra, hiszen megnyitásakor pontosan ugyanúgy néz ki minden platformon, mintha nyomtatott dokumentum lenne. Ellentétben az adott szövegszerkesztőtől függően mindig másként megjelenő Word dokumentumokkal, a PDF asztali gépen, mobilon, rendszertől függetlenül ugyanazt a látványt nyújtja, amit eredetileg megterveztünk.

PDF dokumentumok készítése, online

Sajnos nem mindenkinek áll rendelkezésére otthon egy InDesign vagy más professzionális kiadványszerkesztő, hogy milliméterre tökéletes dokumentumot kreáljon. Akadnak azonban más megoldások is.

Ilyen például a LucidPress, amellyel egy ingyenes online regisztráció után (ehhez használhatjuk Facebook vagy Gmail fiókunkat is), ingyen készíthetünk látványos PDF-eket.
Ahogy sok esetben, itt is van némi megkötés: az ingyenes verzióban maximum három oldalas PDF-ek készülhetnek és nincs lehetőség nyomdai minőség előállítására. Ez azonban a legtöbb esetben bőven elegendő, hiszen három oldalban már el lehet regélni szinte bármilyen termék vagy szolgáltatás előnyeit, s képernyőn olvasáshoz tökéletes a kapott felbontás (ami PDF esetében amúgy is elsősorban a képek esetében kritikus szempont).

Cserébe a LucidPress nagyon felhasználóbarát felülettel igyekszik megkönnyíteni a munkát, s eszköztárában minden megvan egy profi PDF szóróanyag elkészítéséhez. Beilleszthetünk képeket, videókat, gombokat, táblázatokat stb.

A végeredményt egyébként nem csak PDF-ben exportálhatjuk, hanem PNG vagy JPG képfájlként is. Sőt, akár online is megoszthatjuk, s ez esetben a multimédia funkciók (videó, oldalon belüli görgethető tartalmak) is rögtön kihasználhatók.
Ennél többre vágyunk? A LucidPress több csomagban is előfizethető, s onnantól nyomdai PDF-ek is készíthetők vele, így akár print prospektusokat, meghívókat is összedobhatunk, sőt, prezentációkat is, hiszen ekkor már az oldalak száma sincs korlátozva.

Munkánk gyorsítása érdekében kapunk több sablont is, így nem feltétlenül kell nulláról kezdeni, bár szerintünk aki kiigazodott valaha egy szövegszerkesztőben vagy prezentációs alkalmazásban, annak a LucidPress sem okoz majd gondot és könnyedén létrehozhatja benne a kívánt dokumentumot. Gyerekjáték vele a PDF dokumentumok készítése. Érdemes kipróbálni!

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató