Nem megy a Gmail beállítás Outlookban? Mutatjuk a megoldást!

Annak ellenére, hogy nem új keletű a jelenség, még mindig sokan torpannak meg a Gmail fiók beállításakor az Outlookban.
A dolog immár régóta több sebből vérzik, ennek köszönhető, hogy van, aki már a levelezés beállításakor elakad, hiába adja meg a helyes belépési adatokat. Lássuk, mi az oka.

 

Gmail beállítás Outlookban: levelezés

Kezdő lépésként győződjünk meg arról, hogy a Gmail webes felületén elérhető Beállításokban engedélyeztük a POP vagy IMAP eléréseket külső alkalmazások számára. Ez általában azért mindenkinél megvan, de gondoltuk álljon itt a biztonság kedvéért.


Ezután jön a trükk. Az újabb Outlookoknak ugyanis hiába adjuk meg a belépési adatokat, állandóan beugrik a login ablak és nem jutunk előre a konfigurálással. Sőt, kapunk levelet is a Google admintól, hogy ügyesen megakadályoztak egy bejelentkezési kísérletet.

 

A megoldás: látogassuk meg a Google fiókunk “Kevésbé biztonságos alkalmazások” oldalát és ott kapcsoljuk be ezt a szolgáltatást.


Ha ezután újrapróbálkozunk az Outlookban, már gond nélkül beenged minket és végigvihetjük postafiókunk felvételét a levelezőprogramba.

 

Gmail beállítás Outlookban:
Naptár és címjegyzék szinkronizálása –
hivatalosan

Még ha a levelezést beállítottuk is, arról hivatalosan sajnos nem álmodozhatunk, hogy a Gmail többi szolgáltatását is megetessük az Outlookkal. Így se a címjegyzék, se a naptár szinkronizálása nem működik majd.
A Google-nak erre persze van hivatalos megoldása, ha előfizetünk a Google Apps szolgáltatásra, akkor ez a gond is letudva, csak telepítjük a hivatalos szinkronizációs alkalmazást és működik minden.

 

Gmail beállítás Outlookban:
Naptár és címjegyzék szinkronizálása –
ingyen

Kitaláltuk: kevesen fognak rohanni előfizetni (bár el kell mondanunk, hogy a fentiknél azért jóval többet is nyújt a Google Apps, szóval kisvállalkozásoknak praktikus gondolat lehet).


Aki ingyenes megoldást szeretne, annak a GO Contact Sync Mod lehet a segítségére. Ez a program megoldja a címjegyzék és a naptár szinkronizációját is, ingyen.
Mivel nem hivatalos alkalmazás, mi javaslunk a telepítése előtt egy teljes címjegyzék és naptár mentést a Google webes felületén, de nálunk gond nélkül megoldotta a rábízott feladatokat.

Ne maradjon le erről sem!