Blogoljunk kényelmesen: Blogo 2

Hiába rakunk össze szolgáltatásunkhoz vagy termékünkhöz egy remek weboldalt, ha nincs rajta változó tartalom. Különösen igaz ez egy adott témakörrel foglalkozó blogra. Ráadásul a változó tartalmat a Google is pozitívumként értékeli, vagyis előbbre sorolódhatunk segítségével a keresések között.
Blogot írni ma már technikailag nem jelenthet problémát. Elég hozzá egy WordPress motorra épülő site is. Ám hiába fejlődnek folyamatosan a WordPress és társai, valahogy a cikkek, bejegyzések feltöltése, megírása még mindig nem kellően kényelmes bennük.


Ezen segíthet a Blogo 2, legalábbis az OS X felhasználóknak. Ebben a programban – amolyan blogger-svájcibicskaként – mindent megtalálunk egy helyen, ami a kényelemes íráshoz, majd a gyors és egyszerű publikáláshoz szükséges. Feltöltésre kész állapotba hozhatjuk az illusztrációkat és fotókat, majd a kész, szerkesztett cikket egy kattintással élesíthetjük, vagy időzíthetjük későbbi megjelenésre.
Mindezt úgy, hogy közben egy pillanatra sem kell belépnünk a WordPress admin felületére, ráadásul akár offline is dolgozhatunk, az élesítés pedig megoldható, amikor újra internet közelébe kerülünk.

All-in-one

A Blogo mindent olyan funkciót elérhetővé tesz, amely egy átlag blognál szóba jöhet: kiemelt kép beillesztése, videók-, fotók beszúrása egy mozdulattal, utóbbiak méretezése, effektezése stb.
A Live preview funkcióval a készülő anyag külalakját folyamatosan ellenőrizhetjük, láthatjuk miként fest majd az oldalon használt sablonnal.

Evernote használóknak külön öröm, hogy hogy a programot szinkronizálhatjuk Evernote fiókunkkal is, így a piszkozatok, jegyzetek ott is szerkeszthetők, s ha végeztünk velük, egy mozdulattal átemelhetők a Blogóba.
A program kicsit túlmutat a blogíráson, s nem csak a bejegyzéseket és oldalakat lehet vele kényelmesen menedzselni, hanem rálátunk a kommentekre is, így a jóváhagyásra várakozó megjegyzéseket, vagy a spameket is törölhetjük vele.
Extraként pedig letölthetünk hozzá egy ingyenes böngésző modult is, amely megkönnyíti a Youtube vagy Vimeo videók beszúrását anyagainkba.
Mindent egybevetve egy nagyon hasznos kis alkalmazással van dolgunk, amelyet jelenleg 30 dolláros áron lehet megvásárolni a Mac App Store-ban. Ha sokat blogolunk, s nem annyira kedveljük a WordPress Admin felületének szerkesztőjét, érdemes próbát tenni vele.
Van belőle próbaverzió is, ez innen tölthető le.

Ne maradjon le erről sem!