Látássérülteket segítő szoftverek ingyenes letöltése

Továbbra is megoldott a látássérülteket segítő szoftverek ingyenes letöltése, egy könnyen elvégezhető online regisztráció után. Így ingyenesen juthatnak hozzá a legnépszerűbb segítő alkalmazások magyar nyelvű változataihoz a látássérültek vagy olvasásban akadályozottak (Magyarországon élők, illetve határainkon túli, magyar igazolvánnyal rendelkezők egyaránt).

Látássérülteket segítő szoftverek ingyenes letöltése

A látássérültek vagy olvasásban akadályozottak és az érintetteket oktató intézmények, az őket foglalkoztató cégek, részükre szolgáltató szervezetek, valamint az őket segítő szakemberek és családtagok 2022. június 30-ig térítésmentesen igényelhetik a JAWS for Windows képernyőolvasó, a ZoomText és MAGic képernyőnagyító, valamint a Fusion képernyőolvasó és nagyító szoftverek licenceit.

Ország licenc program: 2018 óta

A 2018-ban indult ország licenc program két évvel történő újbóli meghosszabbítását ezúttal is a Belügyminisztérium Informatikai Helyettes Államtitkársága támogatja. Alapvető célkitűzés, hogy minden érintett hozzájuthasson a tanuláshoz, munkavégzéshez, valamint az online tájékozódáshoz és az elektronikus ügyintézéshez nélkülözhetetlen segítő szoftverekhez.

A képernyőolvasó és nagyító szoftverek licenceinek igénylését a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által működtetett Akadálymentes Magyarország weboldalon található egyszerű és akadálymentes űrlap kitöltésével lehet kezdeményezni. Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány által magyar nyelven elérhetővé tett szoftverek az Ország licence weboldalról tölthetőek le. A letöltött alkalalmazások az igényléskor e-mailben kapott hitelesítő kóddal aktiválhatók. A szoftverek telepítésével, használatával kapcsolatban telefonos segítséget is lehet kérni az Informatika a Látássérültekért Alapítvány munkatársaitól az alábbi elérhetőségeken: +36-1-273-3188-as és a +36-70-295-9288, illetve helpdesk @ infoalap.hu e-mail címen.

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató