Éppen olvasott weboldal átküldése másik eszközre Firefoxban

Ha valaki Apple eszközöket használ, már hozzászokhatott, hogy az alkalmazások egy része, beleértve a Safari böngészőt is, nagyon kényelmessé teszi a több eszközön történő munkát. Elkezdünk olvasni egy weboldalt a számítógép Safarijában, majd egy mozdulattal ugyanott folytathatjuk az iPhone-on. Azonban ez nem teljesen az Apple felhasználók privilégiuma, a dolog könnyedén megoldható szinte bármely platformon. Az éppen olvasott weboldal átküldése másik eszközre Firefoxban gyakorlatilag pár mozdulat csupán. Máris megmutatjuk, mi a menete.

Éppen olvasott weboldal átküldése másik eszközre Firefoxban

Az eszközök közötti link-cserének mindössze egyetlen feltétele van: szükséges hozzá egy ingyenes Firefox fiókot regisztrálni, majd minden olyan eszközön belépni a Firefox böngészőben ebbe a fiókba, amellyel használni szeretnénk e funkciót.

Bár a Firefox fiók szinkronizálása esetében az előzmények, illetve az éppen megnyitott oldalak listája is folyamatosan frissülhet a böngészőben, ez sok esetben jár némi késlekedéssel, így ha azonnal szeretnénk folytatni az éppen megnyitott lap olvasását egy másik eszközön, praktikusabb lehet inkább átküldeni azt.

Értelemszerűen nem az egész weboldalt küldözgeti a Fiefox az eszközeink között, csupán annak linkjét dobja át, s azonnal meg is nyitja azt. A megoldás a következő:

  • Kattintsunk a Firefox jobb felső sarkában található menü gombra (három vízszintes vonal jelzik), és azon belül a Firefox fiókunk avatarára (a legelső menüpont).
  • A megjelenő menüben kattintsunk a Lap küldése az eszközre menüpontra.
  • Ezután megjelenik a szinkronizált eszközeink listája, amelyből egyetlen kattintással kiválaszthatjuk, melyikre küldenénk át a kérdéses oldalt.

Ennyi! A megoldás oda-vissza működik, vagyis éppúgy küldhetünk egy androidos tabletről egy iPhone-ra weboldalt, mint ahogy egy windowsos gépről egy iPadre. Gyakorlatilag bármely eszközön, amelyen az aktuális Firefox verzió fut, működik ez a megoldás.

Értelemszerűen a mopbil eszközökön kicsit máshol vannak, így például a Firefox iOS változatában a három ponttal () jelölt menüben találjuk a Küldés eszközre lehetőséget. De ezt leszámítva a folyamat ugyanaz.

A megosztott oldal megérkezéséről egyébként minden rendszeren kapunk értesítést (ha ez a lehetőség nincs letiltva a Firefox számára), illetve a böngésző az asztali rendszereken a megnyitott lap fülénél is jelzi egy kis ponttal, hogy újonnan megnyitott tartalomról van szó.

Extra lehetőség, hogy asztali gépen az eszközök listájánál találunk egy Küldés minden eszközre lehetőséget is, így egyszerre továbbíthatjuk az oldalt az összes szinkronizált számítógépre, tabletre, okostelefonra. Az okostelefonos Firefox verziókban pedig lehetőség van több eszköz kijelölésére is, mielőtt a Küldés gombra kattintunk.

Ne maradjon le erről sem!