Minecraft és LEGO alapokon épül 2050 Budapestje

Idén nyáron a LEGO Csoport és a LEGO Foundation támogatja a Skool ötleteit, azaz indul a Kockamóka! Már csak 50 matematika vagy informatika tanárra van szükség, hogy kezdetét vegye az első közös program. Az online és offline aktivitásokon többek között Minecraft és LEGO alapokon épül 2050 Budapestje.

Skool: online nyári táborok

Online nyári táborok, Python és JavaScript Youtube csatorna, Hackathon, és Budapest 2050 vár a gyerekekre, miután a Skool támogatást nyert a LEGO Foundation nemzetközi, 50 millió dollár keretösszegű globális programjában, amely a koronavírus által érintett gyerekeket segíti játékosan, edukatív módon. A program fő célja a gyerekek jólétének elősegítése és készségeinek fejlesztése.

A Skool valamennyi ötlete nagy sikert aratott és mind meg is valósul a nyár folyamán, illetve ősszel.

„Óriási megtiszteltetés a LEGO Csoporttal együtt dolgozni. Sosem hittem volna, hogy gyerekkorom kedvenc játékával felnőtt koromban is építhetek, s most már nemcsak az én álmaimat, hanem több száz gyerekét”

Koleszár Szilvi, a Skool társalapítója, ügyvezetője

Az online nyári táborok indulnak elsőként, amint összegyűlik az az 50 matematika vagy informatika szakos tanár, akik először fejenként 5 gyereknek tanítják meg, hogyan lehet létrehozni egy játékos mobilapplikációt, amelyen keresztül a család képet kap a gyerek érzelmi biztonságáról.

Utána a nagyobbak (14-18 éves) jönnek, akiknek a Skool Hackathon-t szervez LEGO robotok bevonásával. Az eseményen egy 12 órás brainstorming keretében megoldás születik arra az élethelyzetre, ha meg kell tartanunk a társadalmi távolságot. De a projekt választ ad arra is, hogy a fiatalok szerint mi az oktatás, közlekedés jövője, vagy mit fogunk enni és inni 2050-ben.

A YouTube csatorna felületén a gyerekek megtanulják a Python és a JavaScript programozás alapjait. A szeptembertől megosztott leckéket minden résztvevő a saját tempójában követheti.

A leglátványosabb program pedig a Minecraft világában zajlik. Az augusztusi kódoló táborban első lépésként 50 gyerek megtervezi, hogyan néz majd ki Budapest 2050-ben, ezt követően LEGO elemekből meg is építi a Minecraft város egy részét.

A Skool csapata júliustól októberig szervezi az eseményeket az online és az offline térben egyaránt. A táborokra még várják a tanárok jelentkezését, akik a módszertan elsajátítása mellett tiszteletdíjat kapnak. Jelentkezni erre a linkre kattintva lehet, további információ pedig a Kockamóka oldalon található.

Nyitóképhez használt fotók forrása: Skool és Kockamoka.com

Ne maradjon le erről sem!