Átlátható jelentés készítése minden közösségi teljesítményről

Ma azoknak szolgálunk egy izgalmas szolgáltatással, akik egyszerre több online felületen is jelen vannak, és szeretnék aktuális követőik, látogatóik számát naprakészen, egy felületen nyomon követni. Ezzel az ügyes megoldással könnyedén megoldható egy átlátható jelentés készítése minden közösségi teljesítményről. Amit pedig alapból esetleg nem tudna a rendszer, a programozói affinitással rendelkezők kényelmesen pótolhatják benne. Így tényleg teljes lehet az összekép.

Snapboard: átlátható jelentés készítése minden közösségi teljesítményről

Snapboard.io egy nagyon könnyen konfigurálható, de azért eléggé testreszabható digitális irányítópult, amelyen egyetlen felületen láthatjuk például Twitter, Instagram, Youtube követőink számát és a weboldalunk látogatottságának Google Analytics szerinti alakulását.

De olyan érdekes infókkal is szolgál nekünk, mint mondjuk a Google Sheets egy táblázatából kiemelt cella tartalmának változásai, a Mailchimp hírlevél feliratkozások aktuális száma, Shopify eladások, Google Calendar bejegyzések stb. Rengeteg hasznos kártya közül választva építhetjük fel saját irányítópultunkat, ahol minden minket érdeklő információ együtt szerepel.

A kártyák beállítása nagyon egyszerű, sok szolgáltatáshoz regisztráció sem kell, az Instagram és a Twitter esetében például elegendő a kérdéses fiók ne nevének megadása. A Google szolgáltatások (Analytics, Drive, Naptár stb.) információihoz persze már szükség van egy gyors engedélyezésre, de ha amúgy is be vagyunk lépve a böngészőben a Google fiókunkba, akkor ez tényleg csak néhány kattintás. Cserébe az összeköttetés engedélyezéséért teljes kényelemben átláthatjuk a minket érdeklő infókat.

Hasonló megoldásokból egyébként rengeteg van az interneten. A Snapboard egyik különlegessége, hogy ha olyan infókra lenne szükségünk, amelyeket az alap kártyacsomagban nem találunk, akkor létrehozhatunk teljesen saját kártyákat is. Ehhez persze már nem árt némi programozói tudás, de készítők minden segítséget megadtak hozzá, hogy a kártya létrehozása egyszerűen menjen.

A Snapboard akár teljesen ingyen is használható, igaz, ebben az esetben sajnos csak napi szintű lesz az információk frissítése és nem hozhatunk létre egyedi kártyákat. Aki ennél sűrűbb feldolgozásra vágyik, annak sajnos elő kell fizetnie a szolgáltatásra, amelynek ára jelenleg 10 USD havonta. Pénzünkért cserébe már kreálhatunk saját kártyákat és percenkénti frissítést is kapunk.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató