Kezdőknek ideális online képszerkesztő, ingyen

Képeket szerkeszteni valószínűleg mindenki szokott, nem csak a számítógépen, hanem az okostelefonon is. Manapság erre a célra temérdek képszerkesztő program áll a rendelkezésünkre, igyekszünk is bemutatni Pro rovatunkban ezek krémjét. Mivel nem mindenki profi grafikus és képszerkesztő, igyekszünk könnyen használható megoldásokkal szolgálni. Mai ajánlatunkban is egy ilyen, kezdőknek ideális online képszerkesztő kapott helyet. Segítségével mindössze pár kattintás, hogy a fotókat feldobjuk kicsit néhány látványos szűrővel, érdekes keretekkel, vagy éppen kicsit helyrepofozzuk őket, ha nem pont úgy sikerültek, ahogy terveztük. Mindezt online és teljesen ingyen.

The Canvas Prints Photo Editor: kezdőknek ideális online képszerkesztő, ingyen

A The Canvas Prints alapvetően egy remek szolgáltatás, amelyen fotók nyomtatását rendelhetjük meg, gigászi méretekben is. Van viszont egy titkos fegyverük, amelyet a megrendelőknek készítettek, hogy nyomtatás előtt megfelelő formába hozhassák képeiket. Az oldalon található Photo Editor programnak nem csak a neve, de a felülete is végtelenül egyszerű. Ez azonban esetünkben nem negatívum, sőt! Kezdőknek kifejezetten ideális, hogy egyetlen mozdulattal feltölthetik a szerkesztendő fotót (maximum 10 MB-os fájlméretig), s néhány további kattintással látványos effektekkel láthatják el azt. Mindezt anélkül, hogy bármit telepíteni kellett volna. A használat feltétele mindössze annyi, hogy Chrome (vagy Chromium alapú) böngészőben nyissuk meg az oldalt, mert például Safariban nálunk semelyik szerkesztőeszköz sem működött.

Chrome alatt viszont csodásan használhatók az egy kattintással aktiválható szűrők, amelyek többféle hangulatot kölcsönözhetnek fotóinknak. Emellett megtalálható a programban szinte minden alap képszerkesztő eszköz: vághatunk, forgathatunk, fényelhetünk, átszínezhetünk, módosíthatjuk a kontrasztot, a szaturációt stb. Ezeken felül alkalmazhatunk még a képeken különféle textúrákat, kereteket stb. Nem egy Photoshop, de nem is az a dolga. Egyszerűen, pár kattintással dolgozhatjuk át vele a fotóinkat, hogy aztán a végeredményt letöltsük JPG vagy PNG formátumban, akár teljes méretben, akár százalékosan átméretezve. Ezt a mentésnél lehet kiválasztani. Mellesleg a mentés olykor nem igazán akar működni, nekünk a tesztek során többször is hibaüzenetet adott a Chrome a letöltéskor, de ilyenkor érdemes újrapróbálkozni, mert előbb vagy utóbb megadja magát a rendszer és hajlandó átadni a szerkesztett fotót.

Mindent egybevetve a The Canvas Prints Photo Editor egy egészen jól használható kis online képszerkesztő. Nem kell tőle sokat várni, de az alap dolgokat gond nélkül megoldhatjuk a segítségével. S ez bármikor jól jöhet, alapvetően nem csak kezdőknek, hanem bárkinek, aki épp egy olyan gép előtt ül, ahol nincs telepítve komolyabb képszerkesztő alkalmazás.

Ne maradjon le erről sem!