Android vs iOS: avagy a jobb és a népszerűbb

Töretlenül növekszik az okosmobilok népszerűsége. Az eMarketer előrejelzése szerint 2017 végére a forgalomban lévő mobiltelefonok több mint 54 százaléka okoskészülék lesz, 2018 végére pedig a világ lakosságának több mint egyharmada okostelefont használ majd. Ennek kapcsán érdekes felmérés eredményeit tette közzé a Blancco (a mobildiagnosztikai és biztonságos adattörlési szoftverek területén mozgó cég). Android vs iOS: melyik a nyerő?

 

Android vs iOS: a jó és a népszerű

A mobiltelefon-diagnosztikai szoftvereket és adattörlési megoldásokat gyártó Blancco negyedévente megismételt kutatása szerint az androidos készülékek még mindig jobbak és kevesebbszer hibásodnak meg, mint a rivális iOS készülékek. A 2017 első negyedévére vonatkozó adatok szerint az Androidot futtató telefonok meghibásodási aránya 50 százalék, ez 18 százalékponttal kisebb az iOS eszközök meghibásodási arányánál (68 százalék).

A magasabb meghibásodási arány ellenére azonban a fogyasztók még mindig az Apple telefonját tartják az igazi prémium márkának. A Gartner szerint az Apple adja el a legtöbb okostelefont, de az őt követő fontos gyártók (Samsung, Huawei, Oppo) mind-mind a Google operációs rendszerét használják.

 

Melegednek a telefonok

A Blancco kutatása feltárta a két leggyakoribb meghibásodást is: ez a túlmelegedés és a rossz GPS-kapcsolat. A két hiba nem véletlenül jelentkezik, nagyon sok felhasználó GPS alapú, de internetes forgalmat is lebonyolító alkalmazást használ készülékén – gondolunk itt a közösségi taxis alkalmazásokra, a GPS alapú játékokra, népszerű üzenetküldőkre. A GPS-kapcsolódás főként az iOS telefonok esetében jelent komoly problémát, a felhasználók az öt leggyakrabban tapasztalt hibák között említették.

 

Egy kis segítség, mindkét rendszerhez

Arra nincs módunk, hogy felmérjük a meghibásodási arányokat, így erről az oldalról a Blancco – és hasonló cégek – kutatásai alapján tudnak mérlegelni a felhasználók. Azonban itt a Techwokon mindkét platformhoz (Android és iOS) adunk rengeteg tippet, trükköt, s bemutatunk számtalan hasznos appot is, hogy ha valaki már választott, a legtöbbet tudja kihozni az adott platformból. Érdemes hát szétnézni az oldalon, akár a témák szerint csoportosított cikkek között is, erre a linkre kattintva.

Ne maradjon le erről sem!