Aktívabb szerelmi életet élnek a Maces felhasználók

Az a helyzet, hogy már annyi felmérés és cikk született az évek során Mac vs PC témában technikai oldalról, hogy szinte felüdülés, amikor az ember postaládájában “A Mac-es felhasználók kétszer aktívabb szerelmi életet élnek” címmel landol egy sajtóanyag. Mi nem foglalunk állást, s reményeink szerint a Kaspersky Lab is részletekbe menő kutatást folytatott, mielőtt erre a megállapításra jutott. Mindenesetre Valentin nap alkalmából összegezték a szerelmi és szexuális viselkedés megnyilvánulásait a közösségi média felületeken és más online felületeken, melynek során kiderült: azok a felhasználók, akik többnyire Mac számítógépet használnak, aktívabb társas életet élnek a szexualitás és párkapcsolat terén az online világban. Jó, mivel Kaspersky kutatásról van szó, a végén eljutunk az IT biztonság kérdéséig, na de a cikk közepén igencsak érdekes dolgok derülnek ki a maces és PC-s felhasználók szerelmi életét illetően. Az Mac vs PC harc tehát új fejezethez érkezett!

 

Mac = fokozott szerelemi élet?

A Kaspersky legutóbbi felmérése szerint a Mac számítógépek tulajdonosai vitathatatlanul vezetői a különböző digitális eszközök és platformok használatának, ha csábításról van szó: 14%-uk elismerte, hogy ismerkedésre is használja a közösségi oldalakat, míg 11%-uk kifejezetten társkereső oldalakat használ a szexuális partnerek kereséséhez. Ez az arány kétszer annyi, mint az összes átlag válaszadó (8% és 5%-kal).  A Mac-et használók nagyobb valószínűséggel közlik a szexuális irányultságukat (70% és 44%) a közösségi oldalakon, valamint kapcsolati státuszukat (83% és 63%).

A Mac felhasználók nem csak szexuális aktivitásban, de párkapcsolati tevékenységben is aktívabbnak bizonyulnak az interneten: nagyobb valószínűséggel beszélnek párkapcsolati tevékenységeikről, ezzel szemben az átlag felhasználók mindössze 16%-a számol be nyilvánosan a partneréről és a közös programokról.

Hogyan befolyásolják a szociális hálózatok azok személyes életét, akiknek már van partnere? A válaszadók közel fele (46%) a kapcsolat javulásáról számolt be. Ebből a szempontból is boldogabbnak tűnnek a Mac-esek – köztük ez az arány eléri a 68%-ot. Ez lehet annak a ténynek is köszönhető, hogy a Mac felhasználók szívesebben kommunikálnak a partnereikkel a világhálón keresztül: 45%-uk kommunikál a közösségi média felületein a szeretteikkel, míg az összes többi felhasználó csupán 36%-a használja az online oldalakat kommunikációra.

 

Virtuális életünk biztonsága

“Már észre sem vesszük, hogy a virtuális tevékenységeink miként befolyásolják az életünket, többek között a kapcsolatainkat. Természetesen a közösségi hálózatok felületei sokszor tesznek jó szolgálatot kezdeményezés és kapcsolattartás terén: lehetővé teszik számunkra, hogy kommunikáljunk az olyan barátainkkal, kollégáinkkal vagy szeretteinkkel, akik nem mindig lehetnek velünk fizikailag. Nem szabad ugyanakkor elfelejteni, milyen kockázattal jár a digitális kommunikáció: kapcsolataink elkényelmesedhetnek vagy tönkre is mehetnek, ezért nagyon oda kell figyelnünk, hogy mit osztunk meg online és a résztvevőket ez hogyan érinti.” – mondta Andrey Mochola a Kaspersky Lab „Consumer Business” részlegének vezetője.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a nagyobb fertőzés lehetőségét, a Kaspersky Lab szakértői azt javasolják, hogy mindig megbízható védelmet használjunk. A Kasperksy Lab kifejezetten az Apple felhasználók számára fejlesztette a Kaspersky Internet Security for Mac program csomagot.

Ne maradjon le erről sem!