Valamikor régen a hatalmukba kerítettek minket a markdown szövegszerkesztők és azóta nem tudunk szabadulni tőlük. Aminek persze az is lehet az oka, hogy az írásból élünk, s hát ez a módszer igen kényelmes és hatékony. Mutattunk is már néhányat korábban, de most itt egy újabb, ráadásul retró szövegszerkesztő, amely részben ingyenes, így kipróbálni mindenképpen érdemes.

 

Online, retró szövegszerkesztő

A Writer első ránézésre igencsak retró, a DOS-os időket idézi, igazi retró szövegszerkesztő. Ám ez egyáltalán nem baj, sőt! A John Watson által megálmodott online szövegszerkesztő használható markdown üzemmódban is, ráadásul akadnak benne extrák is szép számmal: megadhatunk például célmennyiséget (szóban vagy karakterben) és folyamatosan nyomon követhetjük, hogy ahhoz képest hol tartunk az irományunkkal.

Hangulatos retró szövegszerkesztő, online | Techwok.hu

Formázási eszköztár nincs, vagy egyszerű szöveget, vagy markdown anyagokat készíthetünk vele, de utóbbi esetben nem kapunk segítséget, hanem fejből kell jelölnünk a formázásokat. Előnézetet viszont kérhetünk, így láthatjuk, hogy milyen lenne a végeredmény, ha például formázott PDF-ként mentenénk. Merthogy ezt is megtehetjük.

Mivel használata ingyenes regisztrációhoz kötött, így a kész szövegeket a szerverre is menthetjük, ami praktikus, mert így bármilyen gépen folytathatjuk a szerkesztést, feltéve persze, hogy van internet kapcsolatunk.

Hangulatos retró szövegszerkesztő, online | Techwok.hu

Exportálni formázott PDF-ként, HTML fájlként, vagy egyszerű szövegként lehet, de érdekesség, hogy adott esetben blogokba is átküldhetjük a szöveget, közvetlenül a Writerből.

Ezek voltak az ingyenes funkciók, de havi előfizetésért további extrákat is kihasználhatunk a Writerben: ilyen például a karakterszámláló, az e-book készítés, a Dropbox és Google Drive szinkronizáció, vagy éppen az offline üzemmód.