Hangulatos retró szövegszerkesztő, online

Valamikor régen a hatalmukba kerítettek minket a markdown szövegszerkesztők és azóta nem tudunk szabadulni tőlük. Aminek persze az is lehet az oka, hogy az írásból élünk, s hát ez a módszer igen kényelmes és hatékony. Mutattunk is már néhányat korábban, de most itt egy újabb, ráadásul retró szövegszerkesztő, amely részben ingyenes, így kipróbálni mindenképpen érdemes.

 

Online, retró szövegszerkesztő

A Writer első ránézésre igencsak retró, a DOS-os időket idézi, igazi retró szövegszerkesztő. Ám ez egyáltalán nem baj, sőt! A John Watson által megálmodott online szövegszerkesztő használható markdown üzemmódban is, ráadásul akadnak benne extrák is szép számmal: megadhatunk például célmennyiséget (szóban vagy karakterben) és folyamatosan nyomon követhetjük, hogy ahhoz képest hol tartunk az irományunkkal.

Formázási eszköztár nincs, vagy egyszerű szöveget, vagy markdown anyagokat készíthetünk vele, de utóbbi esetben nem kapunk segítséget, hanem fejből kell jelölnünk a formázásokat. Előnézetet viszont kérhetünk, így láthatjuk, hogy milyen lenne a végeredmény, ha például formázott PDF-ként mentenénk. Merthogy ezt is megtehetjük.

Mivel használata ingyenes regisztrációhoz kötött, így a kész szövegeket a szerverre is menthetjük, ami praktikus, mert így bármilyen gépen folytathatjuk a szerkesztést, feltéve persze, hogy van internet kapcsolatunk.

Exportálni formázott PDF-ként, HTML fájlként, vagy egyszerű szövegként lehet, de érdekesség, hogy adott esetben blogokba is átküldhetjük a szöveget, közvetlenül a Writerből.

Ezek voltak az ingyenes funkciók, de havi előfizetésért további extrákat is kihasználhatunk a Writerben: ilyen például a karakterszámláló, az e-book készítés, a Dropbox és Google Drive szinkronizáció, vagy éppen az offline üzemmód.

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató