Letölthető a Microsoft Visual Studio Macre (béta)

Annyi remek alternatív fejlesztőrendszerről esett már szó nálunk, de a “nagy öreg”, a Microsoft Visual Studio eddig kimaradt. Az ok persze egyszerű, valahogy egyértelmű, hogy a Microsoft környezetét mindenki alapból ismeri, aki programozással kíván foglalkozni. Ha már nem azért, mert a hazai oktatási rendszerben is komoly helyet foglal el.

Ami viszont már kevésbé ismert tény: a Microsoft gőzerővel dolgozik a Visual Studio maces változatán is. A dolog lényege, hogy hamarosan gond nélkül fejleszthetünk a megszokott környezetben, de macOS alatt, ráadásul cross-platform megoldásokat, hiszen Windows/.NET, macOS, iOS, Android stb. rendszerekre egyaránt készülhetnek a programok, akár a C# nyelven is.

Ha valakinek mond valamit a Xamarin Studio neve, akkor őt már nem éri majd nagy meglepetés, mert a Microsoft Visual Studio Macre készülő verziója erősen erre épít. Persze jelentősen meg lesz spékelve Microsoftos eszközökkel, szóval a kettő nem ugyanaz.

Sokkal többet most még nem írunk a dologról, mivel az egész béta állapotban van, s hát nem is teljesen hibátlan (bár ez nem is elvárás egy félkész fejlesztői rendszertől).

Ettől függetlenül érdemes lehet elkezdeni vele az ismerkedést, ami nem kerül semmibe, lévén a Microsoft ingyenesen letölthetővé tette a bétát, ezen az oldalon.

Ne maradjon le erről sem!