Megérkezett a SUSE OpenStack Cloud 7

A Washingtonban tartott 2016-os SUSECon konferencián bemutatták a SUSE OpenStack Cloud és a SUSE Linux Enterprise Server legújabb kiadásait.

A nyitóelőadás megtekinthető az alábbi videón, de aki nem akarja végignézni, annak alatta röviden összefoglaljuk, miről is van szó pontosan.

A konferencián debütált a SUSE Linux Enterprise Server for ARM, amely az első, 64-bit ARMv8-A architektúrán alapuló szerverekre optimalizált, kereskedelmi forgalomban elérhető, vállalati Linux disztribúció. A SUSE emellett azt is bejelentette, hogy „SUSE Ready” alkalmazástanúsítási programját a SUSE OpenStack Cloud és SUSE Enterprise Storage termékekre is kiterjeszti. A SUSE Linux Enterprise partnerei és ügyfelei számára már régóta elérhető tanúsítás igazolja, hogy a SUSE-szoftvereket tartalmazó partnermegoldásokat mindkét fél tesztelte és támogatja. Így az ügyfelek kompatibilis külső megoldásokkal, biztonságosan építhetnek szoftveresen vezérelt infrastruktúrát, a szállítóktól függetlenül.

 

SUSE OpenStack Cloud 7

Ugyancsak most ismerhettük meg SUSE OpenStack Cloud 7-et, melynek segítségével a vállalatok az OpenStack platform előnyeit kihasználva, infrastruktúra-szolgáltatásként (IaaS) működő hatékony privátfelhő-megoldásokat alakíthatnak ki és működtethetnek.

„A kormányzati, kiskereskedelmi, pénzügyi, biztosítási, FMCG-, gyártó- és médiaszektor vállalatainak informatikai felsővezetői az elsők között tesztelték, majd vezették be az üzleti stratégiai követelményeket is kielégítő OpenStack-alapú felhőket” – mutattak rá a Forrester Research vezető elemzői, Paul Miller és Lauren Nelson.

Azt is kifejtették továbbá, hogy az OpenStack „olyan megbízható platform az IT-vezetők számára, amelyre építkezve lépést tarthatnak az innovációkkal és a gyorsan változó ügyféligényekkel.”

A SUSE OpenStack Cloud 7 újdonságai:

  • Docker-támogatás a Kubernetes konténer-összehangoló keretrendszer és az OpenStack Magnum integrációjával. Így az ügyfelek szolgáltatásként nyújtott konténerfunkciókat vehetnek igénybe a felhőben futó szolgáltatások és alkalmazások kialakításához, illetve telepítéséhez.
  • Működés közbeni frissítés, hogy elkerülhetők legyenek a leállások és a szolgáltatási fennakadások az új OpenStack kiadásokra átálláskor.
  • Magas rendelkezésre állást biztosító képességek, például HA-védelem a virtuális gépekhez és szolgáltatásokhoz.
  • Az OpenStack Manila és a CephFS integrációja a SUSE Enterprise Storage segítségével.
  • Megnövelt skálázhatóság, így több adatközpontra is egyszerűen kiterjeszthető. Egyetlen felületen keresztül elérhető, felügyelhető és vezérelhető több privát felhő.

A SUSE OpenStack Cloud ezen az oldalon érhető el. A SUSECon rendezvényen bemutatott SUSE Linux Enterprise Server SP2-ről pedig ezen az oldalon található bővebb információ.

Ne maradjon le erről sem!