Képek megosztása fórumokon és közösségi oldalakon

Akad a világban számtalan remek online szolgáltatás, fórum, weboldal, amelyeken a hozzászólásoknál szeretnénk megosztani fotókat, képeket, ám a felület mögött megbújó CMS rendszer, fórummotor ezt nem teszi lehetővé, vagy egyszerűen az oldal üzemeltetői nem kívánnak tárhelyet biztosítani a felhasználók nagyméretű képeinek. Van ez így, de nincs veszve semmi, ugyanis nagyszerű online szolgáltatások állnak rendelkezésünkre, hogy ilyenkor beszúrhassuk a kívánt fotót a megfelelő helyre, de feltöltenünk ne az adott szerverre kelljen hozzá.

Ezeket nem szabad összekevernünk a különféle felhő-tárhelyekkel.

A cél csak annyi, hogy a feltöltött fotót kényelmesen beilleszthessük bármilyen fórumba, weboldalba, közösségi megjegyzésbe, akkor is, ha ott nincs feltöltési lehetőségünk.

Privát képek online tárolására alkalmatlan mindkettő, de ha a célunk képek megosztása fórumokon vagy közösségi oldalakon, akkor bármelyiket választhatjuk.

 

Pictr

Az egyik ilyen szolgáltatás a Pictr, amely teljes összkomfortot nyújt a képek feltöltéséhez és megosztásához. Használata nagyon egyszerű és akár regisztráció nélkül is igénybe vehetjük, bár kétség kívül praktikus átesni a gyors ingyenes regisztráción, hiszen akkor a későbbiekben is eldönthetjük képek sorsát (például törölhetjük azokat, ha már nem akarjuk, hogy bárki elérje). Maximum 2 MB-os képfájlokat tölthetünk fel, de ez az esetek többségében azért elég szokott lenni. Ha szükségét érezzük, mappákba is rendezhetjük a feltöltött anyagokat.

Ha végeztünk, a feltöltött képhez kapunk linkeket (megtekintő és közvetlen), különféle HTML kódokat (kép, link, miniatür stb.), BBcode kódokat, és markdown kódokat is. Szóval szinte bárhol fel tudjuk használni azokat.

A Pictr.com magyar nyelvű felülettel is használható, így nyelvtudás hiányában sem jelent különösebb kihívást a kiismerése. Tökéletes választás, ha célunk a fotók vagy képek megosztása fórumokon.

 

Képfeltöltés

Hasonló oldal a teljesen magyar Kepfeltoltes.hu is. Ennek lényege ugyanaz, mint a Pictr-nek, vagyis felötlhetjük a képeinket, majd különféle kódokkal, linkekkel megoszthatjuk azokat.

Utóbbiakból itt kisebb a választék, de a lényeg megvan, szóval mindenképpen érdemes próbára tenni az oldalt. Itt nincs szükség regisztrációra, de az e-mail címünket meg kell adnunk, s oda is elküldik a feltöltött képek linkjeit, így biztosan nem kavarjuk el azokat.

Ne maradjon le erről sem!