Használjuk nagyítóként az iPhone-t

Ahogy múlnak az évek, az ember egyre többször kerül szembe olyan kisbetűs megjegyzésekkel különféle termékeken, szerződéseken, amelyeket szabad szemmel esetleg már nem igazán tud kivenni rendesen. Ez persze nem feltétlenül jelenti, hogy el kell rohannunk a szemészetre. Régen ilyen esetekre bőven megtette egy aprócska nagyító, amelyet magunkkal hordhattunk, akár a kulcstartón is.

Az elmúlt évek iPhone-jainak 8 és 12 megapixeles kamerái már kellően nagy felbontással rendelkeznek hozzá, hogy egy kis szoftveres segítséggel gond nélkül helyettesítsenek egy nagyítót. Sőt, extra funkciókat is kapunk.

 

Nagyító üzemmód az iOS-ben

Az iOS 10-ben is találunk nagyító funkciót. Ennek aktiválásához lépjünk be a Settigns alkalmazás General / Accessibility / Magnifier lapjára és kapcsoljuk be a Magnifier opciót. Ettől kezdve, ha háromszor gyors egymásutánban megnyomjuk a Home gombot a telefonon, rögtön megjelenik a digitális nagyító.

A nagyítás mértéke kényelmesen állítható, sőt, a kontrasztot és a színeket is módosíthatjuk, hogy jobban kivehetőek legyenek a részletek. De akár a kamera melletti LED-eket is bekapcsolhatjuk, megvilágítás gyanánt.

Praktikus, bármikor hasznos funkció. Érdemes bekapcsolva tartani.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató