Stop Motion animáció készítése okostelefonnal, akár ingyen is

Egy jópofa videóval jó esélyünk van, hogy sikereket érjünk el a Facebookon. Az egyik legegyszerűbb megoldás nem más, mint a stop motion animációk készítése, ami nem jelent mást, mint sok, a jeleneteket illetően apró módosításokat tartalmazó fotó készítését és aztán azok összefűzését. A gyors egymásutánban lejátszott fotók így mozgalmas filmmé állnak össze.

 

stop-motion-studio3

Ha van egy iPhone-unk és hozzá egy – szinte mindenhol kapható, 1-2 ezer forintos – egyszerűbb háromlábú állványunk, egy ilyen animáció készítése szinte gyerekjáték. Mindössze türelem és aprólékosság szükséges hozzá (tulajdonképpen az állványról lemondhatunk, fotózgathatunk anélkül is, de az igazán jó eredményhez nem árt, ha van).

 

Stop Motion Studio

A több platformra (iOS, Android, Windows Phone, OS X, Windows 10) elérhető Stop Motion Studio remek választás lehet e célra, már csak azért is, mert a mobil verziót ingyen letölthetjük, s ha nincs szükségünk az extra effektekre, teljesen ingyen használhatjuk is. Sőt, ha az összes extrára – greenbox, hangeffektek, témák, 4K export stb. – szükségünk van, 5 eurós áron mindent megvásárolhatunk alkalmazáson belül.
Azonban ezek nélkül is egyszerűen kreálhatunk Wallace és Gromit stílusú vagy mondjuk LEGO figurás animációkat.

 

stop-motion-studio4

A felvételeket létrehozhatjuk automatikus- vagy manuális rögzítéssel is. Ezt érdemes aszerint megválasztani, mennyire bonyolult például egy-egy mozdulat beállítása a figurákon. Ha végeztünk, a kész anyagot akár azonnal exportálhatjuk videóként, vagy akár animált GIF-ként is.

 

stop-motion-studio1

Látványos gyurmafilmeket, LEGO-animációkat készíthetünk így, ami remek móka akkor is, ha együtt akarunk kreatívkodni a gyerekkel, de olyankor is jól jöhet, ha szeretnénk felhívni a figyelmet termékeinkre vagy szolgáltatásainkra, s ehhez egy jópofa ötletünk támad, amely megvalósítható ilyen formában.

Ne maradjon le erről sem!