Keresés emojik segítségével az iPhone-on

Az iOS 9 keresési funkciója sokszor jól jön, ha például egy korábbi üzenet tartalmára gyorsan lenne szükségünk, de már nem emlékszünk, mikor kaptuk, s arra sem, hogy e-mailben vagy sms-ben érkezett.
Ilyenkor rákereshetünk a megszokott módon egy szövegrészletre is, de ha üzeneteinkben gyakran használunk emoji jeleket, akkor az iPhone keresője arra is lehetőséget ad, hogy ezek segítségével szűrjük ki a keresett tartalmat.

 

ios-emoji-spotlight

Ehhez ráadásul nem kell semmi extrát tennünk, csak a kereső megjelenítése után a billentyűzeten érintsük meg a mosolygó fejjel jelölt emoji billentyűzetet és válasszuk ki a kívánt ikont.
Ha nem csak egy billentyűkiosztás és az emojik vannak használatban, hanem több nyelvet is megadtunk korábban a Settings / General / Keyboard / Keyboards opcióban, akkor az Emoji fej helyett egy földgömböt látunk a kérdéses gombon. Ez esetben tartsuk az ujjunkat kicsit hosszabban a földgömbön, s az így megjelenő listából válasszuk ki az Emoji lehetőséget (ha nem szerepel benne, akkor az előbb említett Keyboards opcióban bekapcsolhatjuk).
A végeredmény minden esetben ugyanaz: az emoji gyűjtemény kiválasztása után már lehetőségünk van ikonok alapján is keresgélni a telefon tartalmában.
Amellett, hogy üzenetek keresésekor jól jöhet, praktikus lehet akár jegyzetek készítésekor is alkalmazni az emojikat – például a Notes alkalmazásban így a hasonló témaköröket össze tudjuk fogni egy kategórián belül -, s később azok segítségével pillanatok alatt előkeresni a kívánt jegyzetet a telefonról.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató