Makett hatású fotók: online tilt-shift effektezőkkel

Bizonyára mindenki találkozott már olyan fotókkal, amelyeket teljesen “élethű” makettet látott. Aztán jobban megnézve kiderült, hogy amit vasútmodellnek nézünk, az valódi vasútállomás, és a szépen kivitelezett épületmakett eredetileg a Duna mellett áll és Parlamentnek “becézik”.
Nos, hasonló – amúgy tilt-shift névre hallgató – hatást saját fényképeinken is elérhetünk, s ehhez még csak drága képszerkesztő szoftverre sincs szükség, megoldható a dolog ingyen, online.
Sőt, több megoldás is van. Mutatjuk a – szerintünk – legjobbakat.

 

TiltShiftMaker

Ha valamit így hívnak, az elég egyértelműen jelzi, mire való. A TiltShiftMaker kifejezetten erre a célra készült és bármilyen modern böngészőben használhatjuk.
Maximum 20 MB méretű JPG vagy PNG képfájlt tölhetünk fel ide, majd rögtön nekiláthatunk a szerkesztésének. Általában elég az alapbeállítás, de az oldalon minden részlet testreszabható.

 

tilt-shift-1

A végeredményt azonnal le is tölthetjük, s bár a hi-res felbontás fizetős, viszont általános használatra (például online megosztáshoz) elég nagy méretben juthatunk hozzájuk ingyen is. A helyzet az, hogy ehhez képest minden online megoldás csak a “futottak még” kategóriába tartozik, de azért mutatunk egy olyat is, amivel a kezdők talán jobban elboldogulnak.

 

Pho.to

A Pho.to szolgáltatás szerkesztő modulja szintén képes tilt-shift effekt létrehozására, ráadásul lehet, hogy kezdők számára egyszerűbb a módszer, hiszen a fotó feltöltése után csak az Effects / Tilt-shift opciót kell választanunk, ráhúznunk a kiemelendő részre a képen megjelenő eszközt, majd az Apply gombra kattintani.

 

tilt-shift-2

 

Ezután a kész képet letölthetjük a Save and share gombra kattintva. Villámgyors és egyszerűen használható megoldás.

Ne maradjon le erről sem!